Ki jo vlaga Miglena Velikova, državljanka Bolgarije

La pétition est adressée à

0 signatures

Collecte terminée

0 signatures

Collecte terminée

1. Lancé 2020
  2. Collecte terminée
  3. Préparer la soumission
  4. Dialogue avec le destinataire
  5. Décision

Il s'agit d'une pétition en ligne du Parlement européen.

redirection
Cette pétition est également disponible dans Français .

La pétition est adressée à : Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

Vlagateljica peticije zastopa sina, ki živi in dela v Španiji, v imenu katerega je leta 2007 najela hipotekarno posojilo za nakup nepremičnine v Bolgariji. Opisuje bančni postopek, načrt odplačil, obrestne mere in trdi, da je prišlo do nepravilnosti. Banka je sklicevaje se na zamude pri plačilu izdala plačilni nalog in pridobila odločbo o izvršbi in izvršilni nalog. Trdi, da je bil sklep o izvršbi proti njenemu sinu izdan brez odločbe o izvršbi ali uradnega sodnega pregleda domnevno nepoštenih pogojev iz kreditne pogodbe. Dolžnica je postopku oporekala v dvotedenskem roku. Okrožno sodišče v Sofiji domnevno ni opravilo preizkusa po uradni dolžnosti in je zavrnilo pritožbo dolžnice. Medtem je bilo premoženje, kupljeno s hipoteko, prodano na javni dražbi. Vlagateljica peticije trdi, da se pravo EU ne uporablja pravilno in da ni učinkovitega nadzora nad bankami in sodnimi izvršitelji, čeprav so bili bolgarski organi večkrat pozvani, naj to pomanjkljivost odpravijo in so bile sprejete nekatere spremembe civilnega zakonika. Vlagateljica peticije poziva tudi k vzpostavitvi mehanizma za izplačilo odškodnine žrtvam za škodo, ki so jo utrpele zaradi nezakonite uporabe teh odredb za plačilo in izvršilnih postopkov.

Lien vers la pétition

Image avec code QR

Fiche détachable avec code QR

télécharger (PDF)

détails de la pétition

Pétition lancée: 01/05/2020
Fin de la pétition: 30/04/2021
Région: Union européenne
Catégorie:

Pas encore un argument PRO.

Pas encore un argument CONTRA.

Contribuer à renforcer la participation citoyenne. Nous souhaitons faire entendre vos préoccupations tout en restant indépendants.

Promouvoir maintenant