Environment

V mene združenia Ecologists in Action – Palencia, o premene parku Jardinillos v Palencii s financovaním z Európskeho fondu regionálneho rozvoja

Petition is addressed to

1 signatures

Collection finished

1 signatures

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding
This petition is also available in English .

Petition is addressed to: Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

Predkladateľ petície uvádza, že mestská rada v Palencii schválila projekt obnovy a regenerácie parku Jardinillos s financovaním z Európskeho fondu regionálneho rozvoja ako súčasť stratégie udržateľného rozvoja miest. Predkladateľ petície sa obáva, že to bude znamenať vyrúbanie 73 stromov v parku s nákladmi vo výške 81 000 EUR, pričom celkový rozpočet je 2,3 milióna EUR, a zároveň chce dosiahnuť, aby sa tieto „zelené pľúca“ severnej časti Palencie zachovali. Takisto žiada, aby bola zverejnená konkrétna výška príspevkov každého zo zúčastnených subjektov a EÚ. Pýta sa, prečo náklady na projekt prekročili pôvodný odhad o 1 milión EUR. Ďalej vyzýva na zastavenie postupu verejného obstarávania, kým nebude vypracovaná technická správa o osude daných stromov, v rámci ktorej sa preskúma možnosť použiť prostriedky na ochranu rastlín, a v prípade, že to nebude uskutočniteľné, vyrúbanie stromov a následné vysadenie podobných pôvodných druhov. Žiada tiež, aby sa pozastavilo financovanie, kým nebude známy výsledok vyšetrovania prípadného nesúladu s kritériami a cieľmi financovania EÚ a IUSD.

Link to the petition

Image with QR code