Medios de comunicación

от името на Xnet, относно предполагаемо нарушение на разпоредбите относно мрежовата неутралност в Испания

Petición a.

1 Firmas

Colecta terminada.

1 Firmas

Colecta terminada.

1. Iniciado 2020
  2. Colecta terminada.
  3. Preparar presentación.
  4. Diálogo con destinatario
  5. Decisión

Esta es una petición en línea Del Parlamento Europeo..

Expedición.
Esta petición también está disponible en Español. .

La petición está dirigida a: Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

Вносителката на петицията има опасения относно предполагаемо неправилно прилагане от Испания на правилата за мрежова неутралност. Според вносителката на петицията Испания е приложила неправилно Регламента за отворен интернет на ЕС (Регламент (ЕС) 2015/2120), приет на 25 ноември 2015 г. от Европейския парламент и Съвета, и насоките за изпълнение, приети през месец август 2016 г. от Органа на европейските регулатори в областта на електронните съобщения (ОЕРЕС). Вносителката на петицията твърди, че според законодателството на ЕС прилагането на правилата за отворен интернет е важна задача на националните регулаторни органи. В Испания обаче правоприлагащият орган, Държавният секретариат за информационното общество и програмата в областта на цифровите технологии, под юрисдикцията на министъра на енергетиката и програмата в областта на цифровите технологии, не е независим. Вносителката на петицията твърди, че Испания нарушава Регламента, тъй като не е създала отделен орган за жалби относно мрежовата неутралност и не прилага ефективно разпоредбите относно мрежовата неутралност.

Enlace a la petición.

Imagen con código QR

Hoja desprendible con código QR

Descargar. (PDF)

Detalles de la petición

Petición iniciada: 20/01/2020
La petición termina: 19/01/2021
Región: Unión Europea
Categoría, Tema: Medios de comunicación

Todavía no hay un argumento PRO.

Todavía no hay un argumento CONTRA.

Ayudar a fortalecer la participación ciudadana. Queremos que se escuchen sus inquietudes sin dejar de ser independientes.

Promocione ahora.