Za sdružení EU Rights Clinic ve věci provádění směrnice 2004/38/ES ve Francii

La pétition est adressée à

1 signatures

Collecte terminée

1 signatures

Collecte terminée

1. Lancé 2019
  2. Collecte terminée
  3. Préparer la soumission
  4. Dialogue avec le destinataire
  5. Décision

Il s'agit d'une pétition en ligne du Parlement européen.

redirection
Cette pétition est également disponible dans Français .

La pétition est adressée à : Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

Předkladatel odsuzuje neschopnost francouzských obecních úřadů vydat povolení k pobytu občanům EU, kteří oprávněně pobývají ve Francii, což má za následek porušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2004/38/ES ze dne 29. dubna 2004 o právu občanů Unie a jejich rodinných příslušníků svobodně se pohybovat a pobývat na území členských států. Tato situace podle předkladatele zabraňuje dotčeným občanům užívat některá práva, která souvisejí s občanstvím EU, a tudíž ve srovnání s francouzskými státními příslušníky jsou tyto osoby svévolně diskriminovány. Petice dále zdůrazňuje, že tento nedostatek francouzských orgánů je obzvláště problematický pro občany Spojeného království, neboť chybějící povolení k pobytu ohrožuje jejich budoucí schopnost prokázat po brexitu své právo na pobyt.S ohledem na výše uvedené předkladatel vyzývá Petiční výbor, aby podnikl kroky k zajištění toho, aby francouzské orgány uvedený problém neprodleně napravily; vyzývá mimo jiné Petiční výbor, aby na toto téma vydal zprávu z vlastního podnětu a předložil Evropskému parlamentu stručný návrh usnesení.

Lien vers la pétition

Image avec code QR

Fiche détachable avec code QR

télécharger (PDF)

détails de la pétition

Pétition lancée: 24/09/2019
Fin de la pétition: 23/09/2020
Région: Union européenne
Catégorie:

Pas encore un argument PRO.

Pas encore un argument CONTRA.

Contribuer à renforcer la participation citoyenne. Nous souhaitons faire entendre vos préoccupations tout en restant indépendants.

Promouvoir maintenant