Z Algecirasi-öböl kikötői infrastrukturális tervéről

3. Przygotuj zgłoszenie
  4. Dialog z odbiorcą
  5. Decyzja

To jest petycja internetowa Parlamentu Europejskiego .

przekazywanie
Ta petycja jest również dostępna w polski .

Petycja skierowana jest do: Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

A petíció benyújtója kifejti, hogy az Algeciras-öböl hat Natura 2000 területből áll, amelyek közül öt Spanyolországban található: Estrecho Oriental; Estrecho; Los Alcornocales; Marismas del Río Palmones; Fondos Marinos Marismas del Río Palmones; és egy Gibraltáron: Gibraltár déli vizei. A petíció benyújtója azt állítja, hogy az elmúlt években az illetékes hatóságok lehetővé tették olyan tervek és projektek szisztematikus kivitelezését, amelyek káros hatással vannak a hat közösségi helyszínre, mivel a különböző tervek és projektek közötti szinergiákat soha nem vették figyelembe. Ennek eredményeként évről évre nőtt az Algecirasi-öböl körüli és a gibraltári szennyező iparágak száma, tönkretéve a természetes környezetet, ami súlyos következményekkel jár az emberi egészségre nézve. A petíció benyújtója kifogásolja a területen a nehézfém-, vas- és acélipar, valamint a vegyipar növekedését, valamint azt, hogy a kikötői tevékenység bővítése érdekében tengerbe töltött anyagokat használnak fel a talaj helyreállítása érdekében, amelyek mindegyike lerombolta a vizes élőhelyeket, a torkolatokat és a tengerpartokat. Kéri, hogy szüntessék meg az Algecirasi-öböl kikötői infrastruktúrájára vonatkozó tervet, amely jelenleg a környezeti hatásvizsgálatra vonatkozó alirány előtt van, valamint vizsgálják meg és szüntessék be a káros hatásokkal járó valamennyi folyamatban lévő projektet.

Link do petycji

Obraz z kodem QR

Odrywana kartka z kodem QR

pobierać (PDF)

Informacje na temat petycji

Ruszyła petycja: 26.06.2020
Petycja się kończy: 25.06.2021
Region: Unia Europejska
Kategoria:

Brak argumentu ZA.

Nie ma jeszcze argumentu PRZECIW

Pomóż nam wzmocnić uczestnictwo obywateli. Chcemy, aby twoja petycja przyciągnęła uwagę i pozostała niezależna.

Wesprzyj teraz