εκ μέρους της EQUO Verdes Tarifa, σχετικά με το έργο υποδομής του λιμένα του κόλπου Algeciras

Petycja jest adresowana do

1 Podpisy

Zbiórka zakończona

1 Podpisy

Zbiórka zakończona

1. Rozpoczęty 2020
  2. Zbiórka zakończona
  3. Przygotuj zgłoszenie
  4. Dialog z odbiorcą
  5. Decyzja

To jest petycja internetowa Parlamentu Europejskiego .

przekazywanie
Ta petycja jest również dostępna w polski .

Petycja skierowana jest do: Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

Η αναφέρουσα εξηγεί ότι ο κόλπος Algeciras συνίσταται από έξι τόπους Natura 2000, πέντε από τους οποίους βρίσκονται στην Ισπανία: Estrecho Oriental· Estrecho· Los Alcornocales· Marismas del Río Palmones· Fondos Marinos Marismas del Río Palmones· και ένας στο Γιβραλτάρ· στην περιοχή Southern Waters του Γιβραλτάρ. Η αναφέρουσα δηλώνει ότι κατά τα πρόσφατα έτη οι αρμόδιες αρχές έχουν επιτρέψει η συστηματική εκτέλεση σχεδίων και έργωv που έχουν αρνητική επίδραση πάνω στους έξι τόπους της κοινότητας, καθώς οι συνέργειες μεταξύ αυτών των διαφορετικών σχεδίων και έργων δεν λήφθηκαν ποτέ υπόψη. Κατά συνέπεια, χρόνο με τον χρόνο έχει αυξηθεί ο αριθμός των ρυπογόνων βιομηχανιών γύρω από τον κόλπο Algeciras και στο Γιβραλτάρ, καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον με σοβαρές συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία. Καταγγέλλει την ανάπτυξη στις βαριές μεταλλουργικές, σιδηρουργικές, χαλυβουργικές και χημικές βιομηχανίες στην περιοχή, καθώς και τη χρήση θαλάσσιων υλικών επιχωμάτωσης για την εκχέρσωση προκειμένου να επεκταθεί η λιμενική δραστηριότητα, ενώ όλες αυτές οι ενέργειες έχουν καταστρέψει τους υγρότοπους, τις εκβολές των ποταμών και τις ακτές. Ζητεί να σταματήσει το έργο υποδομής του λιμένα του κόλπου Algeciras, το οποίο βρίσκεται επί του παρόντος ενώπιον της Υποδιεύθυνσης της περιβαλλοντικής εκτίμησης, καθώς και να διερευνηθούν και να σταματήσουν δεόντως όλα τα σε εξέλιξη έργα με δυσμενείς συνέπειες.

Link do petycji

Obraz z kodem QR

Odrywana kartka z kodem QR

pobierać (PDF)

Informacje na temat petycji

Ruszyła petycja: 26.06.2020
Petycja się kończy: 25.06.2021
Region: Unia Europejska
Kategoria:

Brak argumentu ZA.

Nie ma jeszcze argumentu PRZECIW

Pomóż nam wzmocnić uczestnictwo obywateli. Chcemy, aby twoja petycja przyciągnęła uwagę i pozostała niezależna.

Wesprzyj teraz