Salud

U ime Udruge umirovljenika poduzeća Macosa-Alstom pogođenih problemom azbesta (Jubilados Macosa-Alstom Afectados por el Amianto), o Europi bez azbesta

Petición a.

4 Firmas

Colecta terminada.

4 Firmas

Colecta terminada.

1. Iniciado 2019
  2. Colecta terminada.
  3. Preparar presentación.
  4. Diálogo con destinatario
  5. Decisión

Esta es una petición en línea Del Parlamento Europeo..

Expedición.
Esta petición también está disponible en Español. .

La petición está dirigida a: Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

Podnositelj predstavke poziva da se odredbe o uklanjanju azbesta iz javnih mjesta ili mjesta kojima javnost ima pristup, koje su navedene u Rezoluciji Europskog parlamenta o riziku za zdravlje zbog izloženosti azbestu na radnom mjestu i mogućnosti njegova potpunog uklanjanja (2012/2065(INI)), provedu prije 2028., da se azbest ukloni s radnih mjesta i okoliša te da se sve bolesti uzrokovane azbestom priznaju kao profesionalne bolesti. Čvrsto je uvjeren da se Španjolska mora pridržavati tih odredbi uklanjanjem azbesta iz osjetljivih područja poput škola i bolnica te učiniti praćenje uklanjanja azbesta obveznim kako se čestice azbesta ne bi ispustile u okoliš.

Enlace a la petición.

Imagen con código QR

Hoja desprendible con código QR

Descargar. (PDF)

Detalles de la petición

Petición iniciada: 24/09/2019
La petición termina: 23/09/2020
Región: Unión Europea
Categoría, Tema: Salud

Todavía no hay un argumento PRO.

Todavía no hay un argumento CONTRA.

Ayudar a fortalecer la participación ciudadana. Queremos que se escuchen sus inquietudes sin dejar de ser independientes.

Promocione ahora.