σχετικά με τις άδειες διαμονής για τα μέλη οικογενείας των υπαλλήλων της ΕΕ που δεν είναι υπήκοοι κράτους μέλους της ΕΕ

Petición a.

0 Firmas

Colecta terminada.

0 Firmas

Colecta terminada.

1. Iniciado 2020
  2. Colecta terminada.
  3. Preparar presentación.
  4. Diálogo con destinatario
  5. Decisión

Esta es una petición en línea Del Parlamento Europeo..

Expedición.
Esta petición también está disponible en Español. .

La petición está dirigida a: Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

Ο αναφέρων/Η αναφέρουσα δηλώνει ότι το εκάστοτε κράτος μέλος υποδοχής ή κράτος μέλος εγκατάστασης ή απασχόλησης χορηγεί στους υπαλλήλους της ΕΕ και στα μέλη των οικογενειών τους άδειες διαμονής υπό μορφή ειδικού δελτίου ταυτότητας, το οποίο διευκολύνει την πιστοποίηση τους κατά την είσοδο και την παραμονή τους στο οικείο κράτος μέλος. Σύμφωνα με το άρθρο 10 της οδηγίας 2004/38/ΕΚ, η κατοχή του εν λόγω δελτίου ταυτότητας εμποδίζει την έκδοση κάρτας παραμονής για μέλη της της οικογένειας πολίτη της Ένωσης, τα οποία είναι υπήκοοι τρίτων χωρών. Σε περίπτωση ταξιδιού αναψυχής σε άλλο κράτος, τα μέλη της οικογένειας πολίτη της Ένωσης, τα οποία είναι υπήκοοι τρίτων χωρών, που είναι σε θέση να παρουσιάσουν μόνο το εν λόγω δελτίο ταυτότητας δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης. Αυτό το πρόβλημα δεν ανακύπτει εάν υπάλληλοι της ΕΕ ζουν με τις οικογένειές του σε κράτος άλλο από το κράτος έκδοσης ή το κράτος που εφαρμόζει την οδηγία ή εάν το κράτος εγκατάστασης είναι τρίτη χώρα και όλοι οι εργαζόμενοι κατοικούν στο έδαφος της Ένωσης ή σε κράτος το οποίο εφαρμόζει την οδηγία. Οι διαφορές αυτές δεν δικαιολογούνται αντικειμενικά. Ο αναφέρων/ Η αναφέρουσα υποστηρίζει ότι χρειάζεται ένας ενιαίος, πανευρωπαϊκός κανονισμός.

Enlace a la petición.

Imagen con código QR

Hoja desprendible con código QR

Descargar. (PDF)

Detalles de la petición

Petición iniciada: 28/08/2020
La petición termina: 27/08/2021
Región: Unión Europea
Categoría, Tema:

Todavía no hay un argumento PRO.

Todavía no hay un argumento CONTRA.

Ayudar a fortalecer la participación ciudadana. Queremos que se escuchen sus inquietudes sin dejar de ser independientes.

Promocione ahora.