Construction

εξ ονόματος της επιτροπής «Όχι στην οδική σύζευξη – Ναι στη βιώσιμη κινητικότητα – MO κ.α.», φέρουσα περίπου 20 υπογραφές, κατά της κατασκευής οδικής σύζευξης με τον αυτοκινητόδρομο Campogalliano-Sassuolo

Petition is addressed to

1 signatures

Collection finished

1 signatures

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding
This petition is also available in English .

Petition is addressed to: Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

Όσον αφορά την κατασκευή οδικής σύζευξης με τον αυτοκινητόδρομο Campogalliano-Sassuolo, οι αναφέροντες επισημαίνουν ότι, πέραν του ότι δεν λαμβάνεται υπόψη η περιβαλλοντική βιωσιμότητα της προτεινόμενης διαδρομής, το έργο βασίζεται σε σειρά εσφαλμένων εκτιμήσεων. Εν ολίγοις, οι αναφέροντες αμφισβητούν το δικαίωμα των περιφερειακών αρχών να αποφασίζουν χωρίς τη δέουσα διαφάνεια πληροφοριών και κατά παράβαση της ενωσιακής νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας. Οι αναφέροντες έχουν ήδη προτείνει στις κρατικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές διάφορες εναλλακτικές επιλογές για οδικές και σιδηροδρομικές συζεύξεις, με στόχο τον εξορθολογισμό της επιβατικής και εμπορευματικής κίνησης, καθώς και τη μείωση της ρύπανσης και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Οι αναφέροντες καλούν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ να ζητήσουν από τις αρμόδιες αρχές να επανεξετάσουν και να επικαιροποιήσουν την έκθεση σχετικά με την εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων (που εγκρίθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2004) και παράλληλα να αναστείλουν το οριστικό σχέδιο του έργου και, εν πάση περιπτώσει, να αναβάλουν την έναρξη των εργασιών (που έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2020).

Link to the petition

Image with QR code