Medio ambiente

σχετικά με την απαίτηση των ιταλικών νομοθετικών διατάξεων για τους ΧΥΤΑ για την ύπαρξη κατάλληλου φυσικού τοίχου γεωλογικής απομόνωσης

Petición a.

0 Firmas

Colecta terminada.

0 Firmas

Colecta terminada.

1. Iniciado 2020
  2. Colecta terminada.
  3. Preparar presentación.
  4. Diálogo con destinatario
  5. Decisión

Esta es una petición en línea Del Parlamento Europeo..

Expedición.
Esta petición también está disponible en Español. .

La petición está dirigida a: Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

Ο αναφέρων διαμαρτύρεται για την πρακτική που ακολουθούν ορισμένες περιφέρειες, και συγκεκριμένα το Λάτιο και το Μολίζε, οι οποίες φέρονται να έχουν εγκρίνει την κατασκευή χώρων υγειονομικής ταφής σε χώρους χωρίς άμμο και χαλίκια και χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί κατάλληλη εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ως εκ τούτου, ισχυρίζεται ότι έχουν δημιουργηθεί λίμνες εντός των ΧΥΤΑ, ακόμη και αν δεν είναι πλέον ορατές, όπου καταλήγουν αδρανή και αστικά απόβλητα, ιλύς και αμίαντος, κοντά σε υπόγεια ύδατα και τις προστατευόμενες περιοχές. Τέλος, ο αναφέρων αποδοκιμάζει την τροπολογία που επί του παρόντος εξετάζει το ιταλικό κοινοβούλιο στο πλαίσιο της διαδικασίας μεταφοράς της οδηγίας (ΕΕ) 2018/850 για την κυκλική οικονομία (βλ. στοιχείο 2 της ενότητας «Πληροφορίες») καθώς και την τομεακή νομοθεσία για την εφαρμογή της οδηγίας 1999/31/ΕΚ περί υγειονομικής ταφής των αποβλήτων (βλ. στοιχείο 3 της ενότητας «Πληροφορίες»), με σκοπό τη θέσπιση της αρχής της ισοδυναμίας μεταξύ φυσικών και τεχνητών τοίχων γεωλογικής απομόνωσης. Τούτο αντιβαίνει στο δίκαιο της Ένωσης, σύμφωνα με το οποίο η κατασκευή τεχνητού τοίχου γεωλογικής απομόνωσης είναι υποχρεωτική μόνο για την ολοκλήρωση ενός φυσικού τοίχου..

Enlace a la petición.

Imagen con código QR

Hoja desprendible con código QR

Descargar. (PDF)

Detalles de la petición

Petición iniciada: 28/08/2020
La petición termina: 27/08/2021
Región: Unión Europea
Categoría, Tema: Medio ambiente

Todavía no hay un argumento PRO.

Todavía no hay un argumento CONTRA.

Ayudar a fortalecer la participación ciudadana. Queremos que se escuchen sus inquietudes sin dejar de ser independientes.

Promocione ahora.