Par Epervjēras akvaparka projekta apstiprināšanu un finansēšanu Dromas departamenta Valansas apgabalā Francijā

Petition is addressed to

0 signatures

Collection finished

0 signatures

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding
This petition is also available in English .

Petition is addressed to: Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

Lūgumraksts attiecas uz 2019. gada beigās atvērto Epervjēras akvaparku, kas, kā apgalvo lūgumraksta iesniedzējs, esot uzbūvēts, pārkāpjot ES tiesību aktus. Saskaņā ar Direktīvu 2011/92/ES par dažu sabiedrisku un privātu projektu ietekmes uz vidi novērtējumu un Gaisa kvalitātes direktīvu (2008/50/EK) tādu sporta un atpūtas centru kā akvaparks nedrīkstēja atļaut būvēt ievērojama aglomerācijas emisiju avota (proti, automaģistrāles A7) tiešā tuvumā (mazāk nekā 70 metru attālumā). Lūgumraksta iesniedzējs pauž bažas arī par projekta finansēšanu, apgalvojot, ka saskaņā ar ES konkurences tiesību aktiem tam nevarēja piešķirt publisku atbalstu, jo pakalpojums, ko tas nodrošina, nav uzskatāms par pakalpojumu ar vispārēju tautsaimniecisku nozīmi Altmark lietā pieņemtā sprieduma izpratnē. Arī no Overņas-Ronas-Alpu reģiona revīzijas palātas 2019. gada 4. oktobra ziņojuma konstatējumiem izriet, ka 98,5 % no Epervjēras akvaparka finansējuma bija publiskā sektora līdzekļi — bez privātieguldījumu piesaistes, lai gan bija parakstīts koncesijas līgums ar privātuzņēmumu SPIE Batignolles. Lūgumraksta iesniedzēji par šo gadījumu informē Lūgumrakstu komiteju, lai tā sazinātos ar Eiropas Komisiju un Francijas iestādēm un to noskaidrotu.

Link to the petition

Image with QR code