Over vermeende niet-naleving van het EU-recht door de Bulgaarse wetgeving, met name de betalingsbevelprocedure en executoire procedure 

Petition richtet sich an
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

0 Unterschriften

Sammlung beendet

0 Unterschriften

Sammlung beendet

  1. Gestartet 2020
  2. Sammlung beendet
  3. Einreichung vorbereiten
  4. Dialog mit Empfänger
  5. Entscheidung

Dies ist eine Online-Petition des Europäischen Parlaments.

Weiterleitung
Diese Petition gibt es auch in Deutsch.

Petition richtet sich an: Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

Indiener beschrijft de problemen die hij na zijn insolventie heeft ondervonden en zijn onvermogen om zijn lening terug te betalen aan de bank, alsook latere oneerlijke praktijken van de particuliere deurwaarders. Hij stelt dat de Bulgaarse rechtbanken Verordening (EG) nr. 805/2004 tot invoering van een Europese executoriale titel voor niet-betwiste schuldvorderingen niet ten uitvoer leggen, evenmin als Verordening (EG) nr. 1896/2006 tot invoering van een Europese betalingsbevelprocedure en Richtlijn 93/13/EEG betreffende oneerlijke bedingen in consumentenovereenkomsten. Daarom dringt indiener bij het Europees Parlement aan om actie te ondernemen met betrekking tot de mogelijke inbreuken op het Unierecht als gevolg van de betalingsbevelprocedure en executoire procedure krachtens deel 5 van het Bulgaars wetboek van burgerlijke rechtsvordering. Hij verzoekt ook om instelling van een mechanisme ter compensatie van de schade is geleden door debiteuren en door de honderdduizenden kleine en middelgrote ondernemingen die getroffen zijn door procedures die illegaal zouden zijn.

Link zur Petition

Bild mit QR code

Abrisszettel mit QR Code

herunterladen (PDF)

Angaben zur Petition

Petition gestartet: 16.01.2020
Petition endet: 15.01.2021
Region: Europäische Union
Kategorie:

Noch kein PRO Argument.

Noch kein CONTRA Argument.

Helfen Sie mit, Bürgerbeteiligung zu stärken. Wir wollen Ihren Anliegen Gehör verschaffen und dabei weiterhin unabhängig bleiben.

Jetzt fördern