Educação

O nestabilite pracovných miest učiteľov telesnej výchovy v talianskych základných školách

A petição é dirigida a

0 Assinaturas

Colecta finalizada

0 Assinaturas

Colecta finalizada

1. Iniciado 2020
  2. Colecta finalizada
  3. Preparar submissão
  4. Diálogo com o destinatário
  5. Decisão

Esta é uma petição online do Parlamento Europeu.

A reencaminhar
Esta petição também está disponível em Português .

A petição é dirigida a: Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

Predkladateľka petície, od roku 2011 učiteľka telesnej výchovy v základnej škole, sa sťažuje na neistú povahu pracovných miest učiteľov telesnej výchovy v základných školách v Taliansku. Vznáša námietku proti zmluvným dojednaniam uplatňovaným na túto kategóriu učiteľov, v prípade ktorých sa obchádzajú bežné pracovné zmluvy a vylučuje sa možnosť náhrady za stratené hodiny a zaplatenie týchto hodín v prípade neprítomnosti z dôvodu choroby alebo z iných vážnych rodinných dôvodov. Navyše sa podľa prekladateľky petície po ukončení týchto zmluvných vzťahov nie sú zabezpečené žiadne záchranné sociálne siete ani iné formy podpory príjmu. Predkladateľka odkazuje najmä na národné a regionálne „amatérske športové“ zmluvy, v ktorých sa stanovuje smiešna suma 15 EUR (v hrubom) na hodinu, ktorá sa nevypláca mesačne, ale dlhé mesiace po skončení skutočnej práce. Žiada preto Európsky parlament, aby zabezpečil prijatie primeraných zmluvných dojednaní, čím by sa zaručila právna, profesijná a sociálna ochrana tejto kategórie učiteľov a zabezpečilo by sa, aby telesnú výchovu v talianskych základných školách vyučovali absolventi so zameraním na športové vedy.

Link para a petição

Imagem com código QR

Deslizamento destacável com código QR

fazer o download (PDF)

Detalhes da petição

Petição iniciada: 28/08/2020
Petição termina: 27/08/2021
Região: União Europeia
Categoria: Educação

Ainda não há nenhum argumento a favor (PRO).

Ainda não há nenhum argumento CONTRA.

Ajude a fortalecer a participação cívica. Queremos que as suas preocupações sejam ouvidas, permanecendo independentes.

Apoiar agora