Kínából importált elektromos kerékpárokat terhelő importvámokról

Petition is addressed to

4 signatures

Collection finished

4 signatures

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding
This petition is also available in English .

Petition is addressed to: Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

A petíció benyújtója egy kisvállalkozást működtet és elektromos kerékpárokat importál Kínából annak érdekében, hogy azokat Franciaországban értékesítse. Kifogásolja a 2012/34/EU európai parlamenti és tanácsi irányelv 11. cikke szerinti gazdasági egyensúlyra irányuló vizsgálat alkalmazására vonatkozó eljárás és kritériumok megállapításáról szóló, 2018. november 20-i (EU) 2018/1795 bizottsági végrehajtási rendeletet, amely az elektromos kerékpárok Kínából történő behozatalára vámot vet ki. A petíció benyújtója szerint ezek a vámok aránytalan pénzügyi terhet jelentenek a kisvállalkozások számára. A petíció benyújtója továbbá azon a véleményen van, hogy az elektromos kerékpárokra kivetett behozatali vámok akadályt jelentenek az alternatív, nem szennyező járművek használatának és forgalmazásának, ezért káros hatással vannak a környezetre.

Link to the petition

Image with QR code