Foreign affairs

Embargo na ruská paliva – Zbankrotujte Putina // #EmbargoRussianFuels #bankruptPutin

Petition is directed to
EU commission president Ursula von der Leyen; US president Joe Biden; UK prime minister Boris Johnson; Président français Emmanuel Macron; Deutscher Bundeskanzler Olaf Scholz; political leaders of the free world
193 supporters

Petitioner did not submit the petition.

193 supporters

Petitioner did not submit the petition.

  1. Launched 2022
  2. Collection finished
  3. Submitted on 24 Feb 2025
  4. Dialogue
  5. Failed

03/04/2022, 22:06

Drobné změny v textu v části "Odůvodnění".


Neue Begründung:

Naši přátelé Lyuda a Igor a jejich šest dětí v době psaní tohoto textu prchají ze svého domova v Černihovské oblasti na severu Ukrajiny. Opustili svůj dům jen s tím nejnutnějším a doufají, že se jim nějakým zázrakem podaří dostat se přes válkou rozervanou Ukrajinu na Západ. Jejich nejstarší dcera Asya je od malička ochrnutá a potřebuje speciální péči. I kdyby se jim podařilo utéct, tak si ani nedokážu představit, jaký život je teď čeká.

Protože nevím, jestli by si přáli, abych je jmenoval, tak řeknu jen to, že se moji příbuzní v tuto chvíli nacházejí v Kyjevě a v jeho nejbližším okolí.

Kromě příspěvků na dobročinné účely a, doufejme, odvozu od Ukrajinských hranic k nám domů, nikomu z nich nemůžu doopravdy pomoct.

V televizi sledujeme záběry rozbombardovaného Charkova a Černihova, poničené domy v Kyjevě, a posloucháme politiky, jak jedním dechem mluví o tvrdých sankcích, a druhým dechem obhajují nezbytnost ruského plynu.

Nerad bych zlehčoval problémy těch, kteří se vlivem sankcí dostanou do finanční tísně, ale ve finále jde pořád jenom o peníze. Tyto peníze buď ušetříme nebo ztratíme, podle toho jaké sankce zavedeme.Chtěl Ale chtěl bych se tedy představitelů zemí takzvaného bohatého Západu zeptat:

  • Dokážete těmi ušetřenými penězi vykoupit utrpení milionů Ukrajinců, kteří přišli o své domovy nebo blízké?
  • Hodláte z těch peněz postavit Lyudě a Igorovi nový dům ve svobodné a nezávislé Ukrajině?
  • Mohly by mi peníze – v případě nejhoršího – koupit babičku?

Nedělám si velké iluze o tom, že by je tato petice dokázala zachránit, ale nevím co jiného dělat.

Ve světě, kde je lidský život poměřován s účtem za topení, je mi velice, velice teskno.

M. V.


Signatures at the time of the change: 67


Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now