Foreign affairs

Embargo na ruská paliva – Zbankrotujte Putina // #EmbargoRussianFuels #bankruptPutin

Petition is directed to
EU commission president Ursula von der Leyen; US president Joe Biden; UK prime minister Boris Johnson; Président français Emmanuel Macron; Deutscher Bundeskanzler Olaf Scholz; political leaders of the free world
193 supporters

Petitioner did not submit the petition.

193 supporters

Petitioner did not submit the petition.

  1. Launched 2022
  2. Collection finished
  3. Submitted on 24 Feb 2025
  4. Dialogue
  5. Failed

03/03/2022, 22:01

Odstranění pravděpodobně zbytečného seznamu kontaktů na politiky a místo toho doplnění osobních důvodů pro tuto petici v sekci "Odůvodnění".


Nový text petice :

Rusko posílá další a další vojáky na Ukrajinu, bombarduje civilní objekty a Západu hrozí jadernými zbraněmi. Už není na co čekat. Musíme použít všechny dostupné sankce, abychom Putinův režim dostali na kolena tak rychle, jak to jenom půjde. Zkrachovalá země nemůže válčit ani s Ukrajinou, ani se kteroukoliv jinou zemí. Nejde nám přitom o to, aby trpěli obyčejní ruští občané, ale o to, aby se vládnoucí vrstva oligarchů natolik zhrozila našeho odhodlání, že budou ještě rádi, když budou moci tuto agresi zastavit.

Proto my, občané zemí tohoto světa, žádáme od svých politických představitelů následující:

  • okamžité uvalení nejtvrdších možných sankcí proti Rusku
  • okamžité uvalení rovnocenných sankcí proti Bělorusku, jehož režim se podílí na této invazi společně s Ruskem
  • okamžité představení balíku sankcí proti Číně, jejíž ekonomická podpora umožňuje Putinovi vést tuto válku a mírnit dopady uvalených sankcí

Naším cílem není navždy přetrhnout obchodní vazby s těmito zeměmi, ale ukončit tuto válku co nejdříve, aby se svět mohl vrátit zase do normálu. Pokud Putin ztratí podporu těchto zemí a Ruských oligarchů, tato válka skončí.

Podpisem této petice přijímáme důsledky, které to může mít na naše pohodlí a životní úroveň, neboť i kdybychom nemohli jinak než pořádat veřejné sbírky na podporu svých spoluobčanů, tak je to nesrovnatelné s utrpením ukrajinského lidu, či s dopady na naši bezpečnost v případě úspěchu ruské agrese.

Snahou této petice je především sjednocení a koncentrace hlasů, které již nyní volají po tvrdších sankcích, a zvýšení povědomí u těch, kteří dosud váhají.

***** Co udělat, aby se tak stalo *****

  1. Podepište tuto petici.
  2. Na sociálních sítích používejte hashtag #bankruptPutin [česky: zbankrotujte Putina].
  3. Napište svým politickým představitelům s #bankruptPutin v předmětu (níže je stručný seznam kontaktů).předmětu.
  4. Choďte na protesty s transparentem #bankruptPutin a požadujte zpřísnění sankcí.
  5. Sdílejte tuto petici. Krátký odkaz: openpetition.eu/!bankruptputincz
Vladimír Putin si myslí, že demokracie je slabá.My mu můžeme ukázat, že sjednocení jsme silnější než si vůbec dokáže představit.

Neue Begründung:

KONTAKTYNaši NApřátelé POLITIKYLyuda a Igor a jejich šest dětí v době psaní tohoto textu prchají ze svého domova v Černihovské oblasti na severu Ukrajiny. Opustili svůj dům jen s tím nejnutnějším a doufají, že se jim nějakým zázrakem podaří dostat se přes válkou rozervanou Ukrajinu na Západ. Jejich nejstarší dcera Asya je od malička ochrnutá a potřebuje speciální péči. I kdyby se jim podařilo utéct, tak si ani nedokážu představit, jaký život je teď čeká.

Protože nevím, jestli by si přáli, abych je jmenoval, tak řeknu jen to, že se moji příbuzní v tuto chvíli nacházejí v Kyjevě a v jeho nejbližším okolí.

Kromě příspěvků na dobročinné účely a, doufejme, odvozu od Ukrajinských hranic k nám domů, nikomu z nich nemůžu doopravdy pomoct.

V televizi sledujeme záběry rozbombardovaného Charkova a Černihova, poničené domy v Kyjevě, a posloucháme politiky, jak jedním dechem mluví o tvrdých sankcích, a druhým dechem obhajují nezbytnost ruského plynu.

Nerad bych zlehčoval problémy těch, kteří se vlivem sankcí dostanou do finanční tísně, ale ve finále jde pořád jenom o peníze. Tyto peníze buď ušetříme nebo ztratíme, podle toho jaké sankce zavedeme.

Chtěl bych se tedy představitelů zemí takzvaného bohatého Západu zeptat:

  • ČeskýDokážete premiértěmi Petrušetřenými Fiala:penězi vykoupit utrpení milionů Ukrajinců, kteří přišli o své domovy nebo blízké?
  • Hodláte z těch peněz postavit Lyudě a Igorovi nový dům ve svobodné a nezávislé Ukrajině?
  • Mohly by mi peníze – v případě nejhoršího – koupit babičku?

fialap@psp.czNedělám si velké iluze o tom, že by tato petice dokázala někoho zachránit, ale nevím co jiného dělat.

www.facebook.com/petr.fiala1964Ve světě, kde je lidský život poměřován s účtem za topení, je mi velice, velice teskno.

twitter.com/P_FialaM. V.

EU commission president Ursula von der Leyen:https://ec.europa.eu/commission/commissioners/2019-2024/president_enhttps://twitter.com/vonderleyenUS president Joe Biden:https://www.whitehouse.gov/contact/https://www.facebook.com/joebidenhttps://twitter.com/joebidenUK prime minister Boris Johnson:boris.johnson.mp@parliament.ukhttps://contact.no10.gov.uk/https://twitter.com/borisjohnsonCanadian prime minister Justin Trudeau:https://pm.gc.ca/en/connect/contacthttps://twitter.com/canadianpmPrésident français Emmanuel Macron:https://www.elysee.fr/en/contact/https://www.facebook.com/EmmanuelMacronhttps://twitter.com/EmmanuelMacronDeutscher Bundeskanzler Olaf Scholz:https://www.bundeskanzler.de/bk-en/service/contact/contacthttps://www.facebook.com/Bundesregierung/https://twitter.com/bundeskanzlerPredseda vlády Slovenskej republiky Eduard Heger:premier@vlada.gov.skhttps://www.facebook.com/premier.sr
Podpisy v době změny: 34


Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now