Foreign affairs

Embargo na ruská paliva – Zbankrotujte Putina // #EmbargoRussianFuels #bankruptPutin

Petition is directed to
EU commission president Ursula von der Leyen; US president Joe Biden; UK prime minister Boris Johnson; Président français Emmanuel Macron; Deutscher Bundeskanzler Olaf Scholz; political leaders of the free world
193 supporters

Petitioner did not submit the petition.

193 supporters

Petitioner did not submit the petition.

  1. Launched 2022
  2. Collection finished
  3. Submitted on 24 Feb 2025
  4. Dialogue
  5. Failed

03/03/2022, 03:10

Zjednodušení části: Co udělat, aby se tak stalo


New petition description:

Rusko posílá další a další vojáky na Ukrajinu, bombarduje civilní objekty a Západu hrozí jadernými zbraněmi. Už není na co čekat. Musíme použít všechny dostupné sankce, abychom Putinův režim dostali na kolena tak rychle, jak to jenom půjde. Zkrachovalá země nemůže válčit ani s Ukrajinou, ani se kteroukoliv jinou zemí. Nejde nám přitom o to, aby trpěli obyčejní ruští občané, ale o to, aby se vládnoucí vrstva oligarchů natolik zhrozila našeho odhodlání, že budou ještě rádi, když budou moci tuto agresi zastavit.

Proto my, občané zemí tohoto světa, žádáme od svých politických představitelů následující:

  • okamžitě uvalte nejtvrdších možné sankce proti Rusku
  • okamžitě uvalte rovnocenné sankce proti Bělorusku, jehož režim se podílí na této invazi společně s Ruskem
  • okamžitě představte balík sankcí proti Číně, jejíž ekonomická podpora umožňuje Putinovi vést tuto válku a mírnit dopady uvalených sankcí

Naším cílem není navždy přetrhnout obchodní vazby s těmito zeměmi, ale ukončit tuto válku co nejdříve, aby se svět mohl vrátit zase do normálu. Pokud Putin ztratí podporu těchto zemí a Ruských oligarchů, tato válka skončí.

Podpisem této petice přijímáme důsledky, které to může mít na naše pohodlí a životní úroveň, neboť i kdybychom nemohli jinak než pořádat veřejné sbírky na podporu svých spoluobčanů, tak je to nesrovnatelné s utrpením ukrajinského lidu, či s dopady na naši bezpečnost v případě úspěchu ruské agrese.

** Co udělat, aby se tak stalo **

  1. Podepište tuto online petici právě teď, neodkládejte to na jindy, protože každý podpis zvyšuje naši šanci na úspěch.
  2. Na sociálních sítích používejte hashtag #bankruptPutin [česky: zbankrotujte Putina].
  3. Zúčastněte se protestů s transparentem #bankruptPutin a používejte tento hashtag na sociálních sítích.#bankruptPutin.
  4. Napište svým politickým představitelům s #bankruptPutin v předmětu (níže můžete nalézt stručný seznam kontaktů).Pomozte nám tuto petici přeložit do dalších jazyků a šířit tyto myšlenky po celém světě.
  5. Sdílejte tuto petici. – To je možná ze všeho to nejdůležitější. Můžete využít krátkého odkazu na tuto petici: www.openpetition.eu/!bankruptputincz

Pomozte nám zachránit Ukrajinu.

#bankruptPutin
Signatures at the time of the change: 20


Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now