Success
Traffic & transportation

Houd de piekuurtrein naar Brussel in de piekuren

Petition is directed to
NMBS
2,343 supporters

The petition is accepted.

2,343 supporters

The petition is accepted.

  1. Launched October 2023
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Success

The petition was successful!

Read News

10/26/2023, 21:29

Beste piekuurtreinpendelaar

In een mum van tijd ondertekenden 2118 pendelaars onze petitie. 💪
Het bewijst dat de 'Dampoort-express', onze geliefde piekuurtrein, veel pendelaars nauw aan het hart ligt. De trein is dan ook cruciaal voor honderden treinreizigers in de hele Gentse regio - van Beervelde tot Melle. Wij hopen de petitie na de herfstvakantie te kunnen overhandigen op de NMBS-hoofdzetel.

De politiek pikt ondertussen de petitie gretig op. In de kamercommissie mobiliteit stonden woensdag maar liefst negen (!) parlementaire vragen gepland. De minister van Mobiliteit roept als gevolg NMBS en Infrabel samen om een oplossing te zoeken voor de vervroegde 'Dampoort-express'. Bekijk hier het volledige antwoord van de minister: fb.watch/nWthcxfD2g/

In de komende weken plannen we zeker nog acties. Wij houden zeker de druk hoog!

Wil je op de hoogte blijven?
Volg dan 'Wijk zonder trein' op Facebook (www.facebook.com/wijkzondertrein) en X (@Wijkzondertrein). Wijk zonder trein is van oorsprong een actiegroep voor een betere dienstregeling in Gentbrugge en zet mee zijn schouders onder het behoud van onze geliefde piekuurtrein.


Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now