Region: Црна Гора, Република Србија, Република Српска
Civil rights

Одбацујемо Резолуцију! Не дозвољавамо лажну слику о српском народу!

Влада Црне Горе
1,027 supporters
205% achieved 500 for collection target
1,027 supporters
205% achieved 500 for collection target
  1. Launched 28/05/2024
  2. Time remaining > 7 weeks

I agree that my data will be stored . I decide who can see my support. I can revoke this consent at any time .

Ми, доље потписани грађани Црне Горе, ограђујемо се од става своје Владе и одбијамо да прихватимо резолуцију коју је усвојила Генерална скупштина Уједињених нација на сједници 23. маја, којом се 11. јул проглашава Међународним даном сјећања на геноцид у Сребреници и осуђују негирање геноцида и величање ратних злочинаца.

Reason

Поменута Резолуција је у свом тексту и крајњој намјери дубоко политизована.

Исто тако, вјерујемо да је ова Резолуција и те како опасна по очување мира на овим просторима, јер маргинализује жртве неколико хиљада недужних српских цивила који су убијани од стране злочиначких хорди Насера Орића на најсвирепије могуће начине. Свима је јасно да је Резолуција донијета под огромним притисцима на многе државе чланице Уједињених нација, и да је њена основна сврха да се муслиманима сервира "правда", тако што ће у једном концепту морбидне компензације бити апстраховане жртве геноцида у Гази, док ће фокус међународне заједнице бити поново усмјерен према ратним '90-им.

Наравно, јасно нам је да се српски народ поново налази на удару, и да је србофобија рукавац - у свијету свеприсутне - русофобије. У потпуности смо свјесни историјског момента у којем се збива ова ујдурма, међутим, ми, слободни грађани, не прихватамо сервилно и удворнично понашање актуелне политичке елите и одбијамо понижавајућа правила колонијалне политике која се намећу не само нама, него и генерацијама које надолазе.

Thank you for your support, Портал ИН4С from Подгорица
Question to the initiator

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off stub with QR code

download (PDF)

Translate this petition now

new language version

Why people sign

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages. To the tools

Translate this petition now

new language version