Verkehr

Urýchlenie severnej železnice Břeclav-Hohenau-Vieden, Beschleunigung der Nordbahn

Petition richtet sich an
Direktion der ÖBB
73 Unterstützende

Sammlung beendet

73 Unterstützende

Sammlung beendet

  1. Gestartet 2019
  2. Sammlung beendet
  3. Eingereicht
  4. Dialog mit Empfänger
  5. Entscheidung

09.07.2021, 18:28

Vážení podporovatelia našej petície!
Členovia nášho fóra pendlerov naďalej veľmi aktívne pracujú na zlepšovaní cestovného poriadku pre dochádzajúcich zo severovýchodných častí Dolného Rakúska. Obsiahnutí sú aj dochádzajúci z Českej republiky (mnohí využívajú severnú železnicu). Takže z 3 okresov Slovenska cestujú pracujúci do Viedne cez Hohenau.
V posledných niekoľkých týždňoch sa opäť vyskytli značné ťažkosti. Máme vlastnú FB stránku (Pendler der Nordbahn) kde môžete registrovať správy o prerušeniach, zrušeniach, meškaniach, zlých oznámeniach ... Uveďtetaktiež číslo vlaku.
Naše kontakty na VOR sú LR Schleritzko a Mag. Bachmaier. Týmto dvom osobám bol zaslaný nasledujúci list:
Vážený pán LR Schleritzko,
vážená pani Frau Mag. Bachmaier!

Ďakujeme za vylepšenia vnesené do poslednej úpravy cestovného poriadku.
Napriek tomu sa naďalej zostávajú aktuálne naše požiadavky (želania):
• Opätovné zavedenie zrýchlených vlakov (3 z Bernhardsthalu v ranných hodinách)
• Zrýchlený vlak z Viedne okolo 15. hodiny.
• Zníženie počtu oznámení a ich hlučnosti
• Férové cestovné poriadky, ktoré zohľadňujú potreby všetkých dochádzajúcich. Mnohí musia ešte prekonať dlhšiu vzdialenosť, z domova na severnú dráhu.
• Pri navrhovaní cestovného poriadku je potrebné brať do úvahy podstaty rakúskeho všeobecného cestovného poriadku
Nasledujúce fakty sťažujú našim dochádzajúcim život:
• Zastávky v Strasshof a Deutsch Wagram predlžujú čas cesty pre dochádzajúcich zo severu. Výsledkom je, že REX je preplnený a poloprázdne, moderné vlaky jazdia súbežne s rýchlikom. Skrátenie času na cestu o 1 - 2 minúty (pre obyvateľov Stzrashofu a Deutsch Wagrama) je neúmerné k vzniknutým ťažkostiam.
• Existuje štúdia vypracovaná komorou práce: väčšina sťažností (Dolné Rakúsko) sa týka dopravy severnou železnicou. Na našej FB stránke sme uviedli množstvo incidentov - určite nie všetky. Môžem vyzdvihnúť výluky vlakov, meškania, nedostatky v hlásení, poruchu klimatizácie ... Môžete si tiež prečítať správy tých, ktorých sa to týka: FB Pendlerov severnej železnice.
• Mnoho cestujúcich je nútených použiť vlastné vozidlo v prípade zlyhania alebo meškania, hoci majú ročný preukaz (VOR).
• Minister práce Kocher hrozí nezamestnaním, že v prípade odmietnutia ponúknutej práce zablokuje ich dávky. Mnohým obyvateľom zo severného Weinviertelu sa každý deň podarí dostať do Viedne iba s veľkými ťažkosťami.
• Podľa odborníkov na štatistiku Rakúsko a Wifo migrácia pracovných síl z východu klesá. Hľadanie vhodných zamestnancov sa stáva čoraz väčším problémom. Dochádzanie za prácov zo Slovenska (obyvatelia 3 okresov prichádzajúci cez Hohenau) sa považuje za prirodzený vývoj.
VOR a minister Gewessler ignorovali všetky naše informácie, ako aj početné podpisy slovenských dochádzajúcich a 22 slovenských starostov.
Ani veľvyslancovi vo Viedni, pánovi Misikovi, sa nepodarilo dohodnúť si stretnutie s ministrom.
• Štúdia Wifa dospela k tomuto záveru: 5 obcí v okrese Mistelbach s najhoršími životnými podmienkami sú: 1. Schrattenberg, 2. Rabensburg, 3. Bernhardsthal, 4. Altlichtenwarth, 5. Hausbrunn. Táto štúdia ukazuje, že všetky naše želania a sťažnosti sú veľmi dobre opodstatnené. Lepšie spojenie so severnou železnicou by významne prispelo k zlepšeniu kvality života.
Pripravujú sa nové cestovné poriadky od december 2021. Veľmi dúfame, že naše sťažnosti a návrhy budú zohľadnené.
Na záver by som chcela citovať z Rakúskeho plánu obnovy prepravy:
„Jedným z najcennejších zdrojov pre ľudí a firmy je čas!“

S pozdravom
Elvira Führer


Helfen Sie mit, Bürgerbeteiligung zu stärken. Wir wollen Ihren Anliegen Gehör verschaffen und dabei weiterhin unabhängig bleiben.

Jetzt fördern