Par Direktīvas 2004/38/EK īstenošanu Zviedrijā

La pétition est adressée à

2 signatures

Collecte terminée

2 signatures

Collecte terminée

1. Lancé 2019
  2. Collecte terminée
  3. Préparer la soumission
  4. Dialogue avec le destinataire
  5. Décision

Il s'agit d'une pétition en ligne du Parlement européen.

redirection
Cette pétition est également disponible dans Français .

La pétition est adressée à : Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

Lūgumraksta iesniedzējs nosoda Zviedrijas migrācijas iestādes (Migrationsverket) kavēšanos izsniegt uzturēšanās atļaujas Zviedrijā dzīvojošo ES pilsoņu ģimenes locekļiem, kuri nav ES pilsoņi. Lūgumraksta iesniedzējs uzskata, ka šādas kavēšanās rezultātā ir pārkāpta Eiropas Parlamenta un Padomes 2004. gada 29. aprīļa Direktīva 2004/38/EK par Savienības pilsoņu un viņu ģimenes locekļu tiesībām brīvi pārvietoties un uzturēties dalībvalstu teritorijā.Lai gan direktīvā ir noteikts, ka uzturēšanās atļaujas pieteikums ir jāizskata sešu mēnešu laikā, lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka šī procedūra Zviedrijā reizēm var ilgt līdz diviem gadiem. Šī kavēšanās neļauj attiecīgajiem ģimenes locekļiem izmantot savas tiesības strādāt un brīvi pārvietoties ES.Tādēļ lūgumraksta iesniedzējs aicina Eiropas Parlamentu paust stingru nostāju par šo jautājumu; viņš tostarp aicina Lūgumrakstu komiteju izdot patstāvīgu ziņojumu par šo jautājumu un iesniegt īsu priekšlikumu Eiropas Parlamenta rezolūcijai.

Lien vers la pétition

Image avec code QR

Fiche détachable avec code QR

télécharger (PDF)

détails de la pétition

Pétition lancée: 24/09/2019
Fin de la pétition: 23/09/2020
Région: Union européenne
Catégorie:

Pas encore un argument PRO.

Pas encore un argument CONTRA.

Contribuer à renforcer la participation citoyenne. Nous souhaitons faire entendre vos préoccupations tout en restant indépendants.

Promouvoir maintenant