Gesundheit

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Petition richtet sich an
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
1.874 Unterstützende
187% erreicht 1.000 für Sammelziel
1.874 Unterstützende
187% erreicht 1.000 für Sammelziel
  1. Gestartet 13.07.2024
  2. Sammlung noch > 5 Monate
  3. Einreichung
  4. Dialog mit Empfänger
  5. Entscheidung

Ich bin einverstanden, dass meine Daten gespeichert werden. Ich entscheide, wer meine Unterstützung sehen darf. Diese Einwilligung kann ich jederzeit widerrufen.

Άμεση Απόσυρση του Νομοσχεδίου

Begründung

Γιατί αντιδρούμε στον ΕΟΠΑΕ

Γιατί δεν πρόκειται για μία  απλή  διοικητική αναδιάταξη υπηρεσιών, αλλά για  ριζική  μετατροπή της  πρόληψης – θεραπείας – κοινωνικής επανένταξης από κοινωνικό δικαίωμα σε εμπόρευμα, εξασφαλίζοντας το ελάχιστο δυνατό κόστος για το κράτος και τη διοχέτευση ζεστού χρήματος στους ιδιώτες και τις ΜΚΟ.

Γιατί διαχωρίζει  τη  θεραπεία  από  την  απεξάρτηση,  νομιμοποιώντας  την  πλήρη  απαξίωση  των  ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών των ΜΟΘΕ και την   εσαεί   χορήγηση   υποκατάστατου, οδηγώντας  τελικά  στην  αντιεπιστημονική  - αντικοινωνική θέση «μια φορά χρήστης πάντα χρήστης».

Γιατί παγιώνει τη στροφή που ήδη έχει πάρει ο ΟΚΑΝΑ αποκλειστικά προς τη μείωση βλάβης και τις δομές άμεσης πρόσβασης εις βάρος της ολοκληρωμένης φροντίδας του χρήστη, που δεν περιορίζεται απλά στο να κρατηθεί στη ζωή αλλά στο να βοηθηθεί για να πάρει πίσω τη ζωή του.

Γιατί  η  ενίσχυση  κάθε  μορφής  ιδιωτικής  πρωτοβουλίας  που  επιδιώκεται  ανοίγει  το  δρόμο  για  την  ιδιωτική συνταγογράφηση υποκαταστάτων άρα και για το κλείσιμο μονάδων. Γιατί η συγχώνευση στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων με διαφορετικές φιλοσοφίες δημιουργεί μία απεξάρτηση «κονσέρβα» που μας στερεί τη δυνατότητα παραπομπών ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε εξαρτημένου.

Γιατί αν  η  κοινωνική  επανένταξη δεν  είναι  δεμένη  με ένα  θεραπευτικό  πλαίσιο  καλλιεργείται  η  αντίληψη  ότι  τα προβλήματα του εξαρτημένου αρχίζουν και τελειώνουν με τη χρήση, φτιάχνοντας έτσι μια «συνταγή» αύξησης των υποτροπών αλλά και περιορισμού της θεραπείας στην ελάχιστη αναγκαία μέχρι απλά να κόψει.

Γιατί η απόσχιση δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης από το ΕΣΥ εγκυμονεί κινδύνους για την αντιμετώπιση των πολλαπλών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν πολλοί χρήστες πχ. συνοδά ιατρικά προβλήματα, ψυχιατρικά κ.α, αφού πλέον οι χρήστες θα «πετιούνται» χωρίς στόχο είτε στα Γενικά νοσοκομεία είτε στους ιδιώτες.

Γιατί γενικεύει την υποστελέχωση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη συνεχή κινητικότητα των εργαζόμενων, εις βάρος του θεραπευτικού έργου. Γιατί δημιουργεί μία μόνιμη ανασφάλεια για το μέλλον εργαζόμενων και εξυπηρετούμενων, μέσω της δυνατότητας να ανοιγοκλείνουν δομές, προγράμματα και υπηρεσίες με μονοπρόσωπη απόφαση του εκάστοτε διορισμένου από την κυβέρνηση Προέδρου, αυξάνοντας έτσι και τα φαινόμενα αυταρχισμού.

Γιατί κανείς δε γνωρίζει το  μέλλον των Κέντρων Πρόληψης και το  πώς  αυτά θα καλύπτουν τις ιδιαίτερες τοπικές ανάγκες της κοινωνίας αν ενταχθούν στον ΕΟΠΑΕ.

Γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας κοινωνικής πολιτικής στη χώρα μας που να προτάθηκε από τις κυβερνήσεις ως λύση η συνύπαρξη δημόσιου – ιδιωτικού και αυτό να μην οδήγησε σε κλεισίματα, συγχωνεύσεις, απολύσεις, νοσήλια κλπ. όπως βλέπουμε σήμερα να συμβαίνει τραγικά στην Υγεία.

Γιατί όσο η πρόληψη και η θεραπεία αποδυναμώνονται τόσο οι εξαρτήσεις θα αυξάνονται.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΑE

Link zur Petition

Bild mit QR code

Abrisszettel mit QR Code

herunterladen (PDF)

Übersetzen Sie jetzt diese Petition

Neue Sprachversion

Neuigkeiten

Διότι, εμπράκτως βλέπουμε παιδιά να σώζονται ,να απεξαρτητοποιουνται από τις ουσίες. Κάνει έργο το πρόγραμμα. Οι γονείς, από την άλλη ,βοηθιούνται και γνωρίζουν τον τρόπο να προτρέψουν τα παιδιά στην απεξάρτηση, μπορούν να διαχειριστούν το κακό που συμβαίνει στην οικογένειά τους. Η πρόληψη και η θεραπεία αν αποδυναμωθουν , οι εξαρτήσεις θα αυξάνονται. Δεν επιθυμω να κλείσει κανένα από τα προγράμματα

Είμαι ενάντια σέ κάθε τί πού γίνεται για την καταστροφή της πρόληψης και θεραπείας όλων των πολιτών τό σύστημα καταστρέψει την δωρεάν υγεία και την παιδεία συνεχώς τά σχέδια αυτά πρέπει να ανατραπούν.

Warum Menschen unterschreiben

Γιατί στην Ελλάδα πρέπει να στηρίξουμε τα άτομα με εξαρτήσεις μαζί με τις οικογένειές τους, και όχι να τους αφήσουμε στη μοιρα τους. Αφορά την κοινωνία μας. Αφορά όλους μας. Αφορά εμένα κι εσένα.

Γιατί το θεωρώ απαράδεκτο να κλείσουν οι δημόσιες ψυχιατρικές κλινικές και δομές. ΑΙΣΧΟΣ!!!! Φτάνει πια με τις ιδιωτικοποιήσεις και την ισοπέδωση του δημοσίου.

Werkzeuge für die Verbreitung der Petition.

Sie haben eine eigene Webseite, einen Blog oder ein ganzes Webportal? Werden Sie zum Fürsprecher und Multiplikator für diese Petition. Wir haben die Banner, Widgets und API (Schnittstelle) zum Einbinden auf Ihren Seiten. Zu den Werkzeugen

Übersetzen Sie jetzt diese Petition

Neue Sprachversion

Helfen Sie mit, Bürgerbeteiligung zu stärken. Wir wollen Ihren Anliegen Gehör verschaffen und dabei weiterhin unabhängig bleiben.

Jetzt fördern