Περιοχή: Κύπρος
Εικόνα της αναφοράς ΜΙΣΘΟΣ
Κοινωνική πολιτική

ΜΙΣΘΟΣ

Ο αναφέρων δεν είναι δημόσιος
Η αναφορά απευθύνεται σε
Cyprus Government
0 Υποστηρικτικό

Η διαδικασία του ψηφίσματος ολοκληρώθηκε.

0 Υποστηρικτικό

Η διαδικασία του ψηφίσματος ολοκληρώθηκε.

1. Ξεκίνησε 2020
  2. Η συλλογή ολοκληρώθηκε
  3. Υποβληθέντα
  4. Διάλογος
  5. Ολοκληρώθηκε

Ενώ τα ενοίκια στην Κύπρο αυξάνονται κάθε χρόνο, οι βασικοί μισθοί δεν έχουν αναβαθμιστεί απο το 2012. Με βασικό ακάθαρτο μισθό 870 ευρώ τον μήνα, αλλά με ενοίκια γύρω στα 800 Ευρώ τον μήνα, οι περισσότεροι εργαζόμενοι δυσκολεύονται να αγοράσουν εως και φαγητό. Όπως φαίνεται και στις άλλες χώρες του κόσμου, με τέτοιες συνθήκες, δεν αργεί να αρχήσουν και στην Κύπρο οι κλοπές και οι πείνες με ανθρώπους στους δρόμους.

Καλείτε το γραφείο εργασίας να αναβαθμίσει τους μισθούς σε αναλογία με τα ενοίκια και τις επαρχίες, εφόσων κάθε επαρχία έχει και διαφορετικά ενοίκια. Παρακαλείτε η κυβέρνηση να φέρει νόμο με αρχικό κατώτατο μισθό ώρας και να αναβαθμιστούν οι ώρες εργασίας, έτσι ώστε να μην εκμεταλλεύονται ούτε ο υπάλληλος αλλά ούτε και ο εργοδότης.

Αιτιολόγηση

Απο τν ιστοσελίδα του Τμημάτος Εγαδιακών Σχέσεων: "Ο κατώτατος μισθός στην Κύπρο καλύπτει συγκεκριμένα επαγγέλματα, δεν υπάρχει δηλαδή ένας εθνικός κατώτατος μισθός για όλα τα επαγγέλματα. Σήμερα, είναι σε ισχύ το περί Κατώτατων Μισθών Διάταγμα του 2012. " - http://www.mlsi.gov.cy/mlsi/dlr/dlr.nsf/faq_gr/faq_gr?OpenDocument#1

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας

Σύνδεσμος προς την αναφορά

Εικόνα με κωδικό QR

Δελτίο αποκοπής με κωδικό QR

κατεβάσετε (PDF)

Συζήτηση

Ακόμα κανένα επιχείρημα υπέρ.

Ακόμα κανένα επιχείρημα κατά.

Βοήθεια για την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών. Θέλουμε, να ακούσουμε τα αιτήματα σας παραμένοντας ανεξάρτητοι.

Προωθήστε τώρα