Piirkond : Euroopa Liit
Ehitus

от името на сдружение „Palmaria-APS“, подкрепена от 4 подписа, срещу приемането на плана за действие за преустройство на остров Палмария

Petitsioon on adresseeritud

4 allkirjad

Kogumine valmis

4 allkirjad

Kogumine valmis

1. Algatatud 2020
  2. Kogumine valmis
  3. Valmistage esitamine ette
  4. Dialoog adressaadiga
  5. Otsus

See on veebipõhine petitsioon Euroopa Parlamendi .

See petitsioon on saadaval ka keeles eesti .

Petitsioon on adresseeritud: Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

Вносителите на петицията възразяват срещу процедурата за одобряване на план за действие („генерален план“) като част от консултациите между държави, региони и общини за възстановяване и обновяване на остров Палмария (Ла Специя). В това отношение те подчертават, че: а) островът е част от регионалния природен парк Портовенере в неговите сухопътни и морски части (принадлежи към мрежа „Натура 2000“); б) местообитанията и някои ендемични растителни видове са обхванати от защитата по Директивата за опазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна (92/43/ЕИО); б) генералният план прикрива общ план, който би отворил вратата на голям брой луксозни хотели и жилища и би нарушил настоящото призвание на острова, посещаван главно от дневни туристи и любители на културата, и който има много малък жилищен район. Целта е да се избегне положение, при което градското преустройство на остров Палмария да бъде подложено на стратегическа екологична оценка, да не говорим за дебат и участие на обществеността (съгласно Директива 2001/42/ЕО). По-специално вносителите на петицията считат, че съдебната практика на Съда на ЕС (решение от 7.6.2018 г. по дело C160-17) може да се прилага и в случая с въпросния генерален план по отношение на преустройството на остров Палмария. Вносителите на петицията също така посочват, че алтернативните предложения, направени от различни сдружения, когато обществеността е била в състояние да участва, преди генералния план, не само не са били включени в този план, но дори не са били взети предвид в техническия и обяснителен доклад. Следователно те считат, че е било нарушено и законодателството на ЕС относно участието на обществеността (Директива 2003/35/ЕО). Поради всички изложени по-горе причини се призовава да се възбуди производството за установяване на неизпълнение на задължения.

Link petitsioonile

Pilt QR-koodiga

QR-koodiga ärarebitav lipik

lae alla (PDF)

andmed petitsiooni kohta

Petitsioon algas: 29.04.2020
Petitsioon lõpeb: 28.04.2021
Piirkond : Euroopa Liit
teema: Ehitus

arutelu

poolt-argumenti veel pole.

vastu-argumenti veel pole.

Aidake tugevdada kodanikuosalust. Tahame teha Teie mured kuuldavaks, jäädes samas iseseisvaks.

Annetage nüüd