Nemzetközi repülőtereken visszatérő jelleggel tapasztalt túlzó rendőrségi ellenőrzésekről, amelyek állítólagos oka a francia hatóságok alaptalan kérése

Petition is addressed to

1 signatures

Collection finished

1 signatures

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding
This petition is also available in English .

Petition is addressed to: Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

A petíció benyújtója arra panaszkodik, hogy gyakran válik kiegészítő határellenőrzések és adminisztratív ellenőrzések alanyává Németország nemzetközi repülőterein, különösen akkor, ha Unión kívüli országból érkezik, aminek oka állítólag a francia hatóság alaptalan kérése a petíció benyújtó személy állandó lakóhelyének ismételt ellenőrzésére. A petíció benyújtója kifejti, hogy az elmúlt három évben a frankfurti repülőtéren a rendőrség 22 alkalommal vonta ilyen ellenőrzés alá, mindazonáltal elmondása szerint sosem közölték vele az ilyen ellenőrzések okát, vagy hogy melyik francia hatóság kérte ezek végrehajtását. Kifejti, hogy a német határőr minden kikérdezés alkalmával fénymásolatokat kér a személyazonosító okmányairól és az útleveléről. Tiltakozik továbbá a rendőrségi kíséret ellen, amelyet minden ilyen ellenőrzés alkalmával kap, vagyis hogy fegyveres egység kíséri a repülőtéren keresztül. Az ellenőrzések okaira vonatkozó információk hiányában a petíció benyújtójának fogalma sincs, hogy kihez forduljon, ezért az Európai Parlamenttől kér segítséget.

Link to the petition

Image with QR code